Büsan

2021-06-15
Dolar: 0
Euro: 0
reklamalani1
Reklam Rezervasyon

DUYURULAR

Sanal Tur
nenerede
Son Güncelleme:
Alış(TL)
Satış(TL)
Reklam Rezervasyon reklamalan3
Duyurular >> KVKK için Odak Danışmanlık Anlaşması

KVKK için Odak Danışmanlık Anlaşması




6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (KVKK) konusunda
BÜSAN SANAYİ YÖNETİMİ OLARAK ODAK VERİ DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. Firması ile bir anlaşma yapılmıştır.
Büsan Sanayicilerimiz konu ile ilgili Odak Ver Danışmanlık'tan bilgi alabilirler.

           Bu bilgilendirme metni, Büsan Özel Organize Sanayi Yönetimi tarafından üyelerinin KVKK’dan kaynaklı yükümlülükleri hakkında bilgilendirme amacıyla oluşturulmuştur.


KVKK NEDİR?
 
            6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 2016 yılında yürürlüğe girmiş olup bu Kanun kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatına sahip olan tüm şirketlerin bazı yükümlülükleri bulunmaktadır. KVKK’nun “Tanımlar” başlıklı 3. maddesinin i bendinde Veri Sorumlusu; “kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi” olarak tanımlanmıştır. Buradan anlaşılmalıdır ki tüm ticari şirket, tacir ve esnaflar “Veri Sorumlusu” sıfatına haizdir.

VERİ SORUMLUSU SIFATINA SAHİP OLMASINDAN DOLAYI TÜM ŞİRKETLERİN, TACİRLERİN VE ESNAFLARIN BAŞKA HERHANGİ BİR ŞART ARANMAKSIZIN, KVKK İLE İLGİLİ MEVZUATA UYUMLULUK SAĞLAMASI ZORUNLUDUR.

            Bu Kanun kapsamında şirketlerin bazı yükümlülükleri özetle; kişisel verilerin kaydedilmesi süreçlerinin kanuna uygun hale getirilmesi (aydınlatma ve rıza yükümlülükleri), kişisel verilerin saklanması sürecinde güvenliğin sağlanması (idari ve teknik tedbirleri alma yükümlülüğü) ve saklama süresi dolan kişisel verilerin imha edilmesi yükümlülükleri mevcuttur.

            Buradan anlaşılacağı üzere gerek personel gerekse müşteri ve tedarikçilerinize yönelik tüm süreçlerin bu Kanun’a uygun olarak yeniden yapılandırılması gerekmektedir.

            Tüm bu yükümlülüklere ek olarak (KVKK’nın 16. maddesi uyarınca) 50’den fazla çalışanı olan veya yıllık aktif veya pasif mali bilançosu 25 milyon TL’yi aşan tüm şirketlerin de VERBİS’e (Veri Sorumluları Sicili) kayıt yaparak bildirim yapma yükümlülüğü vardır. YANLIŞ ANLAŞILANIN AKSİNE; 50 çalışan ve 25 milyon TL mali bilanço sınırı yalnızca VERBİS kayıt ve bildirim yükümlülüğünün belirlenmesi konusunda önem arz etmektedir.

            BUNUN DIŞINDA KVKK’DA YER ALAN DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLER AÇISINDAN BÖYLE BİR SINIR SÖZ KONUSU OLMAYIP KVKK İSTİSNASIZ TÜM ŞİRKET, TACİR VE ESNAFLARI KAPSAM İÇİNE ALMAKTADIR. Aynı şekilde ticari şirket, tacir veya esnaf olan sizlerin VERBİS kaydını ve bildirimlerini yapması yeterli olmayıp bu Kanun’da tanınan diğer yükümlülükleri de yerine getirmesi zorunludur.

            Büsan Özel Organize Sanayi Yönetimi olarak, bu konudaki yanlış bilgilendirmelerin önüne geçerek üyelerimizin çıkarlarını korumayı borç biliriz.

Bu kapsamda Büsan Özel Organize Sanayi Yönetimi olarak bizler de VERBİS zorunluluk sınırı olan 50 çalışan ve 25 milyon TL mali bilanço sınırının altında olmamıza rağmen bu konudaki yükümlülüklerimizin bilincindeyiz. Öyle ki; bu konuda uzmanlardan destek almakta ve Odak Veri Danışmanlık Ltd. Şti. ile danışmanlık anlaşması yapmış bulunmaktayız. danışmanlık anlaşması yapmış bulunmaktayız.

            Bu konuda gerekli araştırmaları ve çalışmaları yapmanız gerekliliğini saygılarımızla bildiririz.


BÜSAN ÖZEL ORGANİZE SANAYİ YÖNETİMİ
Bilgi için : 0332 345 0135



Büsan Sanayi
İletişim

Fevzi Çakmak Mah. Büsan Özel Organize Sanayi Sit. Kosgeb Cad. 10641. Sokak (1. Sokak) No:36 Karatay/Konya

Büsan Yönetim Telefon Numarası:

FAX:+90 332 345 01 35
TEL:+90 332 345 01 34
E-POSTA:info@busanorganizesanayi.com

İletişim Formu (Formu doldurun sizi arayalım)
Ad Soyad:
Telefon:
E-Posta:
Büsan Sanayi Logo
BÜSAN ORGANİZE SANAYİ © ALL RIGHT RESERVED 2014 Tüm hakları saklıdır.İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Bu site XHTML ve CSS kriterlerine uygun olarak tasarlanmıştır. Site en iyi 1024x768 ve üzeri çözünürlüklerde görüntülenmektedir.
Sektörün en iyi proje tasarım firması SHM Grup Medya Reklam Tanıtım Ltd. Şti. tarafından projelendirilmiştir
Yönetim site içeriğinde adı geçen firmaların ve yayınladıkları telefon numaraları adresleri gibi bilgileri doğruluk testinden geçirmek zorunda değildir.
Tüm firma tanıtımları ürünler ve ilanlar ile bunlara ait videoları ve resimleri üye şirketler tarafından kayıt edilmiş olup Büsan yönetimi editörleri tarafından onaylandıktan sonra
sitede yayınlanmaktadır. Çalışma prensiplerimiz hakkında detaylı bilgi almak için Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları sayfalarımızı ziyaret ediniz.