BAŞKANDAN MESAJ
Sanayi, Tarım, Turizm bir ülkenin en önemli sektörleridir. Ancak en önemlisi, yani olmazsa olmazı eğitimdir. Geleceğe iyi nesiller yetiştirmek gelecekteki gücümüzü artırmak için neslimizi küçük yaşta eğitmek, mesleki teknik eğitimler aldırmak gerekir.
Öz değerlerimiz; ahilik anlayışı ile teknolojiyi takip eden, sürekli yeni proje üreten, zihniyette sadece kendini değil, ülkesini de seven, hakka ve hukuka riayet gösteren, saygıyı ve sevgiyi bilen, birlik ve beraberlik duygusu içinde olan ülkemizin ve sanayimizin gelişmesinde iş gücünü artırıp ülkesine katma değer sağlayan dinamik nesillerle korunur ancak.
Dünyanın neresinde bir afet varsa ve her nerde olursa olsun insanlığa ve kutsal değerlerimize karşı yapılan yanlışlara duyarsız kalmamak gerekir. Bu gün orada olanların, yarınlarda bizim kapımıza geleceği unutulmamalıdır. Müslüman olmak, temiz olmanın yanında çalışkan ve duyarlı olmaktır.
Unutulmamalıdır ki, bir ülkenin, bir şehrin kalkınması önce insana yapılan yatırımla başlar. Değer merkezli işletmecilikte doğru personel, işletmenin başat unsurudur. Doğru insan, eğitilmiş insandır.
İnsana yapılan yatırımlarda ve eğitimde birlik beraberlik duygusu ile ırk ayrımı gözetmeden hayırda yarışmamız gerekir. Sanayimizin kalkınmasında üniversite ile iş birliği yapmamız gerekir. Dinamik gençliği, üniversite gençliğini, yenilikçi projeler ve uygulamalı teknik ve sektörel eğitimlerle ve sürdürebilir iş garantisiyle birlikte geleceğe hazırlamamız gerekmektedir.
Sivil toplum örgütlerimiz, özellikle odalarımız ve rektörlerimiz her seçimde hep aynı sözleri söylemişlerdir. Üniversite ile sanayinin işbirliği içerisinde olması elzemdir. Ama iş başına gelenler hep bürokratik ve hep görsel işlerle vakit dolduruyorlar.
Seçimle gelenler ben hangi eseri bıraktım diye kendilerini sorgulamalı ve kişisel problemlerle vakit geçirmemelidir.
Sanayimizin eksik sosyal ihtiyaç haritası çıkarılmalı, STK’lar taşın altına elini koymalı ve özellikle odalarımız sanayinin içinde olmalıdır. Sanayicinin kalitedeki sorunu, ihracat ve ithalatla ilgili sorunları, ara eleman ve mühendis ihtiyaçları, tespit edilerek oryantasyon eğitimleri odalar tarafından organize edilmelidir. Yine ihtiyaç varsa bu kuruluşlarca, sektör için özel eğitimler kurslar, sanayinin içerisinde teknik lise, teknik lisenin yanında çıraklıktan ustalığa öğretici uygulamalı kurslar yapılmalıdır. Okul ve kurs sonunda tüm belgeleriyle dinamik, bilgili, kültürlü ara eleman yetiştirilmelidir.
Bu organizasyonlar geleceğin sanayicisine, yetişmiş, çevik iş adamlarının sorunlarına köprü olmalıdır.
Büsan sanayimiz ülkemizin ve şehrimizin en gözde sanayilerinden biridir. İthalatı, ihracatı ve üretimiyle 24 sektörde hizmet vermektedir. Sanayimiz genellikle öz sermaye gücüyle çalışan, iş adamlarımız ahilik anlayışı ile birlik beraberlik içinde geçiş dönemini tamamlamaktadır. Büsan kaliteli büyümenin geçiş noktasıdır. Büsan sanayimiz organize sanayi oluşumuna giden yoldur, bir köprüdür. Sanayimiz esnafıyla çalışanıyla Türkiye’nin en güvenilir sanayisi unvanını almıştır.
BÜSAN artık bir markadır. Ülkemizin ve şehrimizin örnek sanayisi olmuştur, örnek olmaya da devam edecektir.
BÜSAN ÖZEL ORGANİZE SANAYİ
YÖNETİM KURULU BAŞKANI
İBRAHİM AZMAN